A Debreceni Egyetem weblapja a TOP100-ban - 2018.10.30

A cégünk fejlesztette unideb.hu weboldal az ite.hu felmérése szerint hazánk egyik leglátogatottabb internetes oldala lett 2018-ban.

http://hirek.unideb.hu/hu/hir/20181026_top-100-ban-az-unidebhu

 


SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2017.11.20

VIZUÁLIS „TUMORMARKEREK” DIGITÁLIS AZONOSÍTÁSÁT ÉS AUTOMATIKUS KLASSZIFIKÁCIÓJÁT VÉGZŐ RENDSZER KUTATÁSA ÉS FEJLESZTÉSE A SIGHTSPOT NETWORK KFT-NÉL

229 millió forint vissza nem térítendő uniós támogatással valósult meg az Sightspot Network Kft. és a Magyar Információ-Technológiai Szolgáltató Kft. közös projektje a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program „Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása” pályázatának keretében. 

 

A támogatás mértéke: 65,56%

 

Projekt azonosítója: GINOP-2.1.1-15-2015-00376

 

Napjaink egyik legnagyobb halálozási arányt mutató betegsége a rák. A daganatos elváltozások minél korábban történő felismerése jelentősen megnöveli az alkalmazott kezelések sikerességét. Minél hamarabb diagnosztizálják a kóros sejtszaporulatot a szervezetben, annál hatékonyabban tudják azt eltávolítani onnan. Manapság azonban a fejlődő, sőt a fejlett országok társadalma is küzd az egészségügy jelentős mértékű túlterheltségével.

 

A Sightspot Network Kft. és a Magyar Információ-Technológiai Szolgáltató Kft. „Vizuális „tumormarkerek” digitális azonosítását és automatikus klasszifikációját végző rendszer kutatása és fejlesztése” elnevezésű közös projektjének fő célja olyan kép és videó feldolgozó algoritmusok fejlesztése volt, mely a daganatos megbetegedések diagnosztizálása céljából készített orvosi felvételek automatikus kiértékelését teszi lehetővé. Egy, akár csak a biztosan negatív eseteket felismerni képes automatikus szűrőrendszer is már óriási segítséget jelent a kiértékelést végző szakemberek számára. Más részről, egy olyan rendszer, amely képes kvantitatív módon jellemezni a betegség jelenlétének valószínűségét, szintén a túlterhelt orvosdiagnosztikai szakemberek segítségére válik. Ilyen módon ugyanis a vélhetően érintett páciensek hamarabb tudnak részesülni a megfelelő klinikai ellátásban.

 

A projekt fizikai befejezésének dátuma: 2017.09.29